M3: TUZ ODASI İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Tuz odalarının kulaktan dolma bilgilerle yapıldığını ve yapılan odalarda piyasadan alınan rastgele öğütülmüş ve yıkanmış tuzların bir ağır metal ve bazen beyaz çimento bazende kireç ile karıştırılarak duvarlara yapıştırıldığını ayrıca odalara tuz püskürtüldüğünü ve kuru tuzun slonmasının üst solunum yollarında ve akciğer de kanamalara yol açacağını bilmeliyiz. Gerçek , doğru tuz odası kesilen kaya haldeki tuzlarla inşa edilir ve tuzun solunumunun gaz halde olması sağlanır tıpkı lambadaki gibi bu çok önemli bir konudur. Bugün bu odalara girenler ki özellikle astımlılar kriz geçirmektedir. Oysa belirttiğimiz şekilde yapılırsa bu odalarda astım iyileşir. Ayrıca bu odalarda mantar tedavisi de yapılmaktadır.
Kaynak: Şule AĞHAN
M2: KAYA TUZUNA İLİŞKİN İLGİNÇ BİR DENEY
Kaya tuzunun kullanım alanları saymakla bitmiyor. Her geçen gün kaya tuzuna ilişkin araştırmalar yapılıyor ve bu araştırmalara ilişkin elde edilen bulgular çeşitli sektörlerde kullanılıyor.
Bu makalemizde kaya tuzuyla ilgili ülkemizde yaplan deneysel bir araştırmadan bahsedilecektir. Elde edilen bulgular özellikle ‘mobilya sektöründe’’ bulunanlar için önemli ve oldukça dikkat çekici olacaktır.
Deneyin Detayları
Eşit oranlarda ki kaya tuzu, oda sıcaklığında ki su içerisinde eridikten sonra içerisinde hangi cins ahşap materyali bekletirseniz bekletin bir süre sonra söz konusu materyal , suyu emdikten sonra kullanılan ağacın türü ve ahşabın tuzlu suda bekletilmesi süresine göre değişen oranlarda sertleşir.Ahşap materyalin bu son hali ile bu işlem süreçlerinden geçmeyen sıradan bir ahşabın yanmaya karşı direnç farklılıkları olduğu gözlenmiştir. Ayrıca deneysel süreçten geçen ahşabın, sertleşme oranına göre dayanıklılık derecesininde farklı olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özetle yukarıda ki şekilde tuzlu suyu emerek sertleşen ahşap materyal sıradan bir ahşaba göre aynı anda fırınlanmasına rağmen bir saat daha geç tutuşmaya başlamaktadır.
Kaynak : Şule Ağhan
M1: ELEKTRONİK CİHAZLAR, RADYASYON ve ÇANKIRI TUZ LAMBASI KORELASYONU
(ERÇ KORELASYONU)
Modern hayat yaşamımızı önemli ölçüde kolaylaştırdığı gibi bazı riskleri de beraberinde getirmekte. Eğer bu risklere karşı çözüm yolları üretmezsek ilkel şartlarda ki yaşam kalitesinden daha düşük bir yaşam kalitesine sahip olacağımız aşikardır. Bu makalemizde sizlere elektronik araçların radyasyon riski ve bu radyasyonlara karşı çözüm yolu olarak tuz lambasını ele alacağız. Ancak ele almadan önce konunun özünü irdelemek adına
fayda-risk-önlem ilişkisini aşağıda ki şekilde korelasyonel açıdan ele aldık:
FAYDA RİSK ÖNLEM
Elektronik Cihazlar Radyasyon(pozitif iyon) Çankırı Tuz Lambası(Negatif İyon)
Yukarıda da ifade edildiği gibi aslında hayatımızda elde etmiş olduğumuz bazı faydalar bazı risklerle karşı ya kalmamıza neden oluyor. Elektronik cihazlarda bu ifadeye kanıt oluşturacak cinsten... Örneğin elektronik cihazlar ile pek çok ihtiyacımızı etkin şekilde karşılarken radyasyon riski ile karşı karşıya kalıyoruz. Şayet biz insan sağlığına ciddi derecede zarar veren( işitme kaybı ) radyasyonun etkisini minimize etmezsek modern hastalıklar olarak ifade edilen hastalıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Neyse ki elimizde güçlü bir silah olan Çankırı Tuz Lambaları var.
Elektronik cihazlar genelde pozitif iyon yayarlar ve bunlar insanların daha yorgun olmasına neden olurlar. Çankırı tuz lambaları ise buna karşı zıt iyonlar yayarak nört ortam oluşmasını sağlar. Ayrıca havanın temizlenmesinde de önemli rol oynar.Bİzde modern yaşamın en önemli risklerinden birisi olan radyasyona karşı Çankırı Tuz Lambasını kullanalım ki yaşam kalitemiz daha da artsın ve çeşitli risklerle karşı karşıya kalmayalım.