TUZ MAĞARASINDAN SOFRAYA
1.500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
KATKISIZ VE DOĞAL
15 YILLIK TECRÜBE
200.000+ MUTLU MÜŞTERİ
TUZ MAĞARASINDAN SOFRAYA
1.500 TL ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO
Tuz Lambası Sektöründe Click to Brick: Çankırı Tuz Lamba

Tuz Lambası Sektöründe Click to Brick: Çankırı Tuz Lamba

Click to Brick Nedir?

Perakendede alışılmış yol, önce bir dükkân açıp sonra internete taşınmaktır. Click to brick (tıklamadan tuğlaya) modeli bunun tersidir: İşe internet sitesiyle başlayan bir marka, müşteri kitlesi oluştuktan sonra fiziksel mağazalar açar. Dünyada bu yolu izleyen markaların bilinen örneklerinden biri, gözlüklerini önce yalnızca internetten satan ABD'li Warby Parker'dır.

Bu markanın açtığı showroom'ları inceleyen ve 2018'de yayımlanan bir araştırma, mağazaların yalnızca kendi bölgelerindeki değil internetteki satışları da artırdığını, iadeleri ise azalttığını ortaya koydu. Ürünü yerinde görüp dokunabilen müşteri, internetten sipariş verirken de ne alacağını daha iyi bilir.

Çankırı Tuz Lamba'nın Yolu: Önce Site, Sonra Mağaza

Çankırı Tuz Lamba, pek çok kişinin düşündüğünün aksine işe bir dükkânla değil, bir internet sitesiyle başladı. Altyapı çalışmalarına 2011'de başlanan site, İlk olarak cankirituzlambasi.com ile daha sonra cankirituzlamba.com adresiyle tuz lambası ve Çankırı tuzu satışı yaptı; aynı zamanda tuz lambası ile ilgilenen ailelere ihtiyaç duydukları bilgileri sunan bir kaynak oldu. Markanın fikir babası Halit Özata, işe başladığında bu girişimin kısa sürede Türkiye'nin dört bir yanından sipariş alan bir markaya dönüşeceğini tahmin etmiyordu.

İnternetten gelen siparişler arttıkça müşterilerimizin ürünleri yerinde görme isteği de arttı. Çankırı'da yer alan üretim atölyesinden sonra ilk tuz lambası mağazasını 2014 yılında Kayseri'de açarak fiziksel mağazacılığa adım attık. Bugün Çankırı merkez depomuzla, Kayseri ve İstanbul'daki şubelerimizle, bayilerimiz ve satış noktalarımızla bu modeli sürdürüyor; siparişleri 81 ilin yanı sıra yurt dışına da ulaştırıyoruz.

Müşteri İçin Ne Değişti?

  • Görerek seçmek: Doğal tuz lambalarında her parça farklıdır. Şubelerimizde lambanın rengini, damarlarını ve ışığını görerek seçebilirsiniz; internetten sipariş verenler de ürün sayfalarındaki fotoğraf ve ölçülerden yararlanır.
  • Danışarak almak: Kaç kg lamba gerektiğini ya da hangi tuzun hangi yemeğe uygun olduğunu şubelerimizde ya da WhatsApp hattımızda sorabilirsiniz. Çankırı Tuz Lamba çalışanları sadece satış yapan kişiler değil, tuzla ilgili sorularınızı yanıtlayabilen bir ekiptir.
  • Tek bir uğraş alanı: Markamızın tek uğraş alanı tuzdur; sitede de şubelerde de yalnızca kaya tuzu ve ondan yapılan ürünleri bulursunuz.

Click to Brick ile Çok Kanallı Satış Aynı Şey mi?

Tam olarak değil. Click to brick, bir markanın internetten fiziksel mağazaya uzanan yolunu anlatır. Çok kanallı satış ise internet sitesinin, mağazanın, telefonun ve mesajlaşma uygulamalarının birlikte ve birbirini tamamlayacak biçimde yürütülmesidir. Bugün bizde ikisi bir arada: Bir lambayı şubemizde görüp sitemizden sipariş verebilir, siparişinizle ilgili sorularınızı WhatsApp hattımızdan sorabilirsiniz.

Şubelerimizin adreslerine Mağazalarımız sayfasından, markamızın hikâyesine Hakkımızda sayfasından ulaşabilirsiniz.

Berna Cigdem
2017-10-05
Mrb. Ben ilk defa kaya tuzu lambasi aldım. Bu lambanın kullanım süresi ne kdr dir ne kdr sürede açık kalması lazım. Birde tuz lambasi taktigimizda isinmasi tamamı turuncu renk te mi olması lazım.ben suan 2 gündür kullanıyorum tamamında renk değişimi olmadı bir kısmı kızarıklık. Kaç yıl kullanabiliriz
Özgür
2017-10-02
Kayatuzu oyulmuş şeklinde lambası yok acaba içerisine mum yaksak olur mu
Nazife Torun
2017-09-30
Biz iki yıl önce sizden tuz lamba aldık İki tane Bir lamba yanmıyor Ne yapmamız gerekiyor, neresinden nasıl ampul takacağız acaba
Sultan Zhrsrbyk
2017-09-30
Iyi gunler. Oglum 6 yasina girecek gecen sonbahardan yaza kadar bogazda balgam probleminiz oldu. Burun akintisi hapsirik gozlerde kizariklik. Artik dr alerjik bir durum dedi. Lambalarinizin bu problemlere faydasi varmi. Ve lambasini yaktigimizda ornek aksamdan sabaha kadar elektrik tuketimi cokmu oluyor. Beni bu konularda bilgilendirirseniz sevinirim lutfen